Blogi

Rasvanpolttoa, lihaskasvua ja kiinteytymistä suorituskyky sekä terveys edellä.

Pakaratreeni ja paras liike ylitse muiden

Pakaratreeni ja siihen liittyvät harjoitusliikkeet nousevat usein esille. Mikä liike on paras pepulle? Onko se Hip Thrust eli Lantionnosto tangolla vai legendaarinen kuningas kyykky tai sen yhden jalan variaatio askelkyykky? Vai kenties viistoprässi jalat ylhäällä, leveällä ja paino kantapäillä? Tai sosiaalisessa mediassa pyörivät näyttävät kuminauhajumpat, joita tiukkapeppuinen malli tekee ja suosittelee.

Yksi parhaista pakaraliikkeistä on Hip Thrust eli Lantionnosto tangolla. Ei kahta sanaa. Tästä, kuten kaikista, perusliikkeistä löytyy kuitenkin lukemattomia mainioita liikevariaatioita.

Liian usein metsästetään sitä yhtä ainoata parasta mahdollista pakaraliikettä. Täysin turhaan. Lantionnosto tai muu tehokkaalta tuntuva trendikäs liike ei kuitenkaan yksinään riitä mihinkään. Kokonaisuus ratkaisee aina.

Pakaratreeni ja...

Jatka lukemista...

Säästöliekki - Mistä kyse, kuulutko riskiryhmään ja miten eroon?

 

Käyn yllä olevalla videolla läpi tiivistetysti, mitä säästöliekki tarkoittaa, kuulutko riskiryhmään ja miten siitä pääsee eroon.

Sitten itse blogikirjoitukseen... 

Mistä kysymys? 

Normaali aineenvaihdunnan hidastuminen

Aina kun laihdutetaan ja sulatellaan rasvaa (eli ollaan energiavajeessa), aineenvaihdunta hidastuu jonkin verran. Aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena energiankulutus pienenee ja painon putoaminen saattaa pysähtyä kokonaan. Elimistö pyrkii mukautumaan tällä tavalla vähentyneeseen energiansaantiin. Tämä on normaali fysiologinen ilmiö, jota ei voi estää. 

(Koska aineenvaihdunta hidastuu rasvanpolton aikana, myös rasvanpolton purkamisen eli energian lisäämisen tulisi tapahtua asteittain, ei kertarysäyksellä, jotta aineenvaihdunta ehtii sopeutua muutokseen, eikä rasvaa ala kertyä takaisin.)

...

Jatka lukemista...

Kuinka tarkka ruokailussa tulee olla jos haluaa erinomaisia tuloksia?

Ravitsemus puhuttaa ja herättää tunteita. Se tuntuu olevan myös sosiaalisessa mediassa pääaihe usein ja myös erilaisista dieeteistä sekä laihdutus tosi-TV sarjoista on tullut säännöllinen osa arkeamme. No tosi TV on viihdettä ja kestävän muutoksen sekä terveiden elämäntapojen kanssa kyseisillä ohjelmilla on harvoin mitään tekemistä.

No entäpä tämän blogikirjoituksen aihe? 

Kuinka tarkka ruokailussa tulee olla jos haluaa ennustettavia tuloksia?

Vastaus siihen on: Tarkka, MUTTA…

…käydään asiaa seuraavassa kuitenkin hieman kokonaisvaltaisemmin läpi.

Ruokavalion vakiointi vai rento mututuntuma

Jos haluat ennustettavia tuloksia ruokailun, tarkka vakiointi on tähän erinomainen työkalu. Toisaalta yksi tärkeimmistä tavoitteista on opetella...

Jatka lukemista...
Close

50% Complete

Haluatko suoraan mailiisi ja heti käyttöösi työkaluja ja menetelmiä, joilla jo tunannet ihmiset ovat tehneet ennustettavia rasvanpoltto- ja kiinteytystuloksia?