30 DAY TRANSFORMATION CHALLENGE

 

KUKA ON MARKO KUOPPASALMI? 

 

Tällä sivulla kerron sinulle tarkemmin kuka olen ja minkälaisen matkan olen ehtinyt kulkea.

 

Marko Kuoppasalmi on Kuntokompassin osaomistaja, SHW Training Oy:n toimitusjohtaja ja suositun Kuntokompassi Personal Training Studio konseptin kehittäjä. 

Työskentelen Helsingissä, Kuntokompassin privaatilla Training Studiolla ja etänä ympäri maan. Autan asiakkaitani kiinteytymään, pääsemään parempaan kuntoon ja voimaan paremmin sekä pääsemään eroon kivuista sekä kolotuksista. Useimmiten heillä on tavoitteena merkittävä elämäntapamuutos.

Sellainen joka on myös pysyvä.

Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti AMK & FAF Personal Trainer ja liikunta-, terveys- ja hyvinvointisektorilla olen työskennellyt vuodesta 2000 alkaen.

Eli jo pienen tovin siis...

Oman henkilöbrändini (PT Marko Kuoppasalmi) kautta tarjoan useita erilaisia verkkovalmennuksia, joihin osallistuminen onnistuu sitten mistäpäin maailmaa tahansa. Nämä ovat kovasti tykättyjä säännöllisten palautekyselyiden perusteella.

Vuonna 2014 olin mukana rakentamassa fysioterapeuteille suunnattua, FIHF:n organisoimaa, PhysioTrainer koulutusta ja kokoamassa sen ydinkouluttajatiimiä. Tämän koulutuksen kautta Kuntokompassillekin tulee aika ajoin erittäin päteviä fysioterapeutti taustaisia personal trainereita.

Lisäksi sparrailen muun työni ohella myös muutamia tulevia personal trainer kykyjä rakentamaan liiketoimintaa oman intohimonsa ja osaamisensa ympärille. Tämän tyyppinen bisnesmentorointi on ollut todella virkistävää ja inspriroivaa itselleni. 

Vaikka pidän edelleen henkilökohtaista valmennustyöstä todella paljon, niin nykyään otan melko harvoin uusia henkilökohtaisia valmennettavia (minulla on oma vakioasiakaskuntani), koska verkkovalmennusteni kehitystyö ja hallinnointi sekä Kuntokompassin tiimin johtaminen vievät suuren osan ajastani. 

Lisäksi haluan tottakai myös nauttia myös vapaa-ajastani ja tehdä asioita mistä pidän.

Mutta mikäli haluaisit henkilökohtaista apuani, ota yhteyttä, niin katsotaan mikä tilanteeni on sillä hetkellä.

Ja seuraavassa sitten se oma tarinani...

...jota muuten oma isäni luennehtii seuraavalla tavalla "matka laiskasta ja veltosta takarivin pojanklopista intohimoiseksi liikunta-alan yrittäjäksi, joka haluaa jatkuvasti kehittyä sekä mennä eteenpäin".

Valmennustyön ensimmäiset askeleet jalkapallon lajivalmennuksen kautta

 

Pelasin itse jalkapalloa B-junioreihin asti todetakseni, etten tule olemaan seuraava Litmanen.

Melko pian tämän jälkeen alkoikin ajatus muiden valmentamisesta heräämään. Oma polkuni valmentajaksi starttasi tarkemmin ottaen 18 vuotiaana (vuonna 1998), jalkapallon lajivalmennuksen puolelta. Valmensin tuolloin PK-35 seuran 1987 syntyneiden ikäluokkaa usean vuoden 6-7 vuotiaista pikkunappuloista aina B junioreiden SM tasolle asti. 

Vuonna 2001 valmistuin urheiluhierojaksi ja jatkoin tästä fysioterapiaopintojen pariin valmistuen fysioterapeutiksi vuonna 2005. 

Työskentelin vuodet 2001 - 2007 tiiviisti urheilijoiden (pääasiassa jalkapallo) hierojana, fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana.

Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa työpaikkani, jossa olen työskennellyt palkollisena oli Töölö Forever kuntoklubi, jossa tein sitä perinteistä ja raakaa kuntokeskusbulkki-PT:n työtä kädet savessa. 

Vietin Forella vuodet 2005 - 2007, jonka jälkeen se maailma oli nähty. Yksinkertaisesti väsyin siihen liukuhihnatoimintaan.

Lisäksi kaipasin vapautta päättää omista asioistani ja ennen kaikkea saada ympäristön sekä edellytykset tehdä Personal Trainer asiakastyötä laadukkaammin.

Tuo aika oli joka tapauksessa äärimmäisen opettavaista: Pääsin tekemään asiakastyötä kädet savessa, oppimaan ja erehtymään kantapään kautta. 

Suosittelenkin usein tätä polkua nähtäväksi monelle vastavalmistuneelle, joka hakee meille töihin Kuntokompassille.

Yrittäjän vapaus kutsui ja houkutteli…

 

Perustinkin oman toiminimen 2007 syksyllä ja siitä lähtien olen ollut täysipäiväinen yrittäjä. En ole katunut päivääkään, vaikkei tämä matka ole jatkuvasti mitään ruusuilla tanssimista ollut. Mikään ei tule ilmaiseksi ja olet aina lopulta ihan itse vastuussa siitä mitä edestäsi tulet löytämään.

Samana vuonna sain myös ensimmäisen kosketukseni Kuntokompassiin (yritys, jonka osaomistaja olen tätä nykyään). Tein silloin Kuntokompassin kautta vuodet 2007 - 2010 ammatinharjoittajana etunenässä johtoryhmävalmennuksia mm. Wärtsilän, Skanskan, Fonectan ja Elisan johtoryhmille. 

Työ oli vaativaa, mutta samalla todella palkitsevaa sekä opettavaista. Perustaso ei enää riittänyt vaan piti pystyä tarjoamaan oikeasti henkilökohtaista ja laatupalvelua. Odotusarvo oli korkealla.

Tässä rinnalla minulla oli valmennettavana paljon myös peruskuntoilijoita ihan laidasta laitaan ja muutamia urheilijoita.

Työnkuvani sisälsi paljon niin sanottua ALL Around tyyppistä valmentamista. Suomeksi sanottuna ajelin ympäri pääkaupunkiseutua tapaamassa ja treenauttamassa asiakkaitani. 

Päivät saattoivat alkaa klo 9.00 Kaivopuistossa asiakastapaamisella, toinen klo 12.00 Töölössä, kolmas klo 15.00 Pirkkolassa ja sitten ilta jalkapalloilijoiden fysioterapeuttina sekä fysiikkavalmentajana. 12 tunnin päivä paketissa klo 21.00. Ei kovin kustannustehokasta.

Silloin, vuonna 2009 minulla heräsi ensimmäisen kerran ajatus omasta privaatista Personal Training Studiosta. Paikasta, jossa olisi kaikki tarvittava laadukkaan henkilökohtaisen valmennustyön ja fysioterapian toteuttamiseksi.

Seuraavina vuosina tapahtuikin paljon asioita ja vauhdilla...

 

Kuntokompassin omistajaksi - uuden tarinan alku

 

Vuonna 2010, oman toimintani kasvaessa, perustimme jalkapallopuolelta tutun henkilön kanssa, SHW Training Oy nimisen osakeyhtiön ja melko pian tämän jälkeen päädyimme muutaman mutkan kautta ostamaan silloisen Kuntokompassin Personal Training puolen liiketoiminnan. 

Huomasin kaipaavani tuolloin myös tiiviimpää kollegiaalista seuraa, sparrailua ja moniammatillisuutta. Saman intohimon alaa kohtaan omaavia henkilöitä ympärilleni. Tässä kohtaa mukaan astuikin kaksi uutta yhtiökumppania, joista toisesta, fysioterapeutti Jenni Eskelinistä tuli myös jotain enemmän.

Elokuussa 2011 avasimmekin sitten ensimmäisen privaatin Kuntokompassin Personal Training Studion Helsingin Töölöön. Alkuun meitä oli 3 valmentajaa, mutta toimintamme kasvoi seuraavien vuosien aikana tasaiseen tahtiin ja meille alkoi rakentumaan tiimi.

Jatkoimme Kuntokompassin arvojen mukaista linjaa: Rekrytoimme vain korkeakoulutettuja valmentajia, joilla on jo työkokemusta alalta. Henkilöitä, joilla oppirahat olivat niin sanotusti jo maksettu. Pelkkä oma treenikokemus ja hauiksen ympärysmitta eivät ole olleet ikinä kriteereissä kovin korkealla.

Miksi? Seuraavassa tästä.

Vastaisku Personal Trainer skenen kirjavuudelle

 

PT sektori on ikävä kyllä todella kirjava: kuka tahansa voi nimittää itseään Personal Traineriksi, koska nimike ei ole suojattu. Alan osaajien ammattitaito on oman kokemukseni mukaan polarisoitunut yhä enemmän tähän päivään tultaessa. 

Me halusimme jatkaa sitä linjaa, jonka Topi Valtakoski, Joachim Bartholdi ja Mikko Mäkynen (Kuntokompassin alkuperäiset perustajat) olivat valinneet alkujaan…

Kaikkien ohjaajiemme tulee olla oikeasti asiantuntijoita, ei vain pikaisesti alaa vaihtaneita ”kirjekurssin” käyneitä personal trainereita, joilla työkokemusta ei juuri ole kertynyt.

Lisäksi toinen tärkeä arvo meillä on aina ollut se, että toiminnan ja käyttämiemme työkalujemme tulee pohjata aina tutkimusnäyttöön - ei trendeihin, hifistelyyn, kikkakolmosiin tai johonkin muuhun arvelluttavaan.

Nämä ovat edelleen ne keskeisimmät syyt mikä erottaa meidät positiivisesti useista muista alan palveluntarjoajista. 

Asiakkaamme luottavat kokemukseen ja asiantuntijuuteen, joka perustuu tutkimusnäyttöön.

Kuntokompassia on pidetty alan johtavana palveluntarjoajana Suomen Personal Trainer skenessä jo vuodesta 2000 alkaen. Sillä tiellä olemme edelleen.

Tänä nykyään meillä on kasassa Helsingissä noin 30 henkinen moniammatillinen tiimi, joka on täynnä pitkään alalla töitä tehneitä korkeakoulutettuja asiantuntijoita.

Fysioterapeutteja, liikunta- ja terveystieteen maistereita sekä liikunnanohjaajia. 

Tiimiä täydentää ravitsemusterapeutti ja psykoterapeutti sekä yhteistyöverkostosta löytyy useampi osaava yhteistyölääkäri. 

Lisäksi meillä on ympäri Suomen useita osaavia yhteistyövalmentajia.

Tätä tiimiä ja toimintaa johdamme yhdessä Jenni Eskelinin ja Mikko Kyyhkysen kanssa.

Voin todeta, että olen saanut omalta yrittäjän taipaleelta jo nyt paljon enemmän kuin osasin ikinä toivoa, mutta matka jatkuu edelleen ja tarkoitus on pyrkiä joka päivä kehittymään sekä palvella asiakkaitamme paremmin.

 

Salaiset aseeni: Intohimo, vaatimustaso ja jatkuva osaamisen kehittäminen 

 

Siitä huolimatta, että olen koulutukseltani fysioterapeutti AMK (3,5 vuotta), urheiluhieroja (1 vuosi) SUHO ja täydennyksenä FAF Personal Trainer…

…olen käyttänyt sivistyneen arvioni mukaan + 50 000€ vuosien varrella erilaisiin täydennyskoulutuksiin, verkkokursseihin, oman valmentajan ja kokeneempien mentorien palkkaamiseen. 

Miksi? Haluan olla jatkuvasti parempi ja kehittyä siinä mitä teen. Vaadin itseltäni ja kannustan myös tiimiäni jatkuvaan kehittymiseen sekä oppimisen kulttuurin vaalimiseen. 

Olen tehnyt myös vuodesta 2014 alkaen alkaen tiiviisti yhteistyötä kokeneen Personal Trainer Timo Haikaraisen kanssa. Timon kotisivut löydät täältä

Timo on ollut tärkeä mentori itselleni ja häneltä olen oppinut aikoinaan erittäin paljon etenkin rasvanpolttoon ja kiinteytymiseen sekä suorituskyvyn kehittämiseen liittyen. Tämän alueen erikoisosaajaksi olenkin profiloitunut tätä nykyään.

 

"On ollut ilo tehdä Markon kanssa tiivistä yhteistyötä ja seurata samalla lähietäisyydeltä, kun hän on paiskinut todella kovasti työtä puskien sekä oman, että tiiminsä asiantuntemuksen heittämällä yli alan yleisestä ”perustasosta”. Hän on viilannut oman ja Kuntokompassin tiimin toiminnan niin, että he eivät harrasta liikunta-alalla tyypillistä ”viimeisemmän trendin” perässä säntäilyä. Sen sijaan he satsaavat asioihin, jotka perustuvat vankkaan tutkimustietoon ja ennen kaikkea TOIMIVAT ja tuottavat asiakkaalle erinomaisia tuloksia innostavalla tavalla”.

-Timo Haikarainen

Kuva: Timo Haikarainen, LitM & Personal Trainer - TH valmennus

 

Valmentajia, fysioterapeutteja ja mentoreita, joilta osaamista olen ammentanut 

 

Olen vuosien varrella käynyt useita erilaisia koulutuksia, mutta todella keskeinen osa omaa kehitymistäni ja erikoistumista on aina ollut asiantuntevien mentorien hyödyntäminen. Olen vuosien varrella oppinut valtavasti mm. alla olevilta henkilöiltä. 

 • Juha Hulmi (Liikuntafysiologian apulaisprofessori - “Lihastohtori”)
 • Timo Haikarainen, LitM & PT (TH-valmennus) 
 • Tuomas Rytkönen, LitM & PT (Atleettinen Partasuu)
 • Tommi Paavola, LitM (Discover Movement)
 • Harri Hakkarainen (LitM, LL - Urheilulääkäri)
 • Petri Helenius, Liikuntälääketieteen erikoislääkäri 
 • Ville Isola, LitM
 • Markku Tikka, Ammattivalmentaja (Strength Sensei)
 • Jaakko Mursu, FT, dosentti, Ravitsemusterapeutti
 • Reijo Laatikainen, Ravitsemuterapeutti (Pronutrionist)
 • Patrik Borg, Ravitsemustieteilijä (Pöperöproffa)
 • Anette Palssa - Ravitsemusterapeutti, TTM 
 • Sami Niskanen, Olkapääerikoistunut Fysioterapeutti
 • Sami Hämäläinen, OMT Fysioterapeutti
 • Peetu Lehmus, Fysioterapeutti
 • Ari-Pekka Lindberg, Fysioterapeutti
 • Aleksi Tossavainen, LitM - Psyykkinen valmennus
 • Brett Contreras, PhD (The Glute Guy)
 • John Rusin, Fysioterapeutti
 • Gray Cook, Fysioterapeutti 
 • Martin Rooney, Fysioterapeutti

Millainen mies Marko Kuoppasalmi oikein sitten on...?

 

Hemmetin kunnianhimoinen ja vaativa (etenkin itseäni kohtaan) mitä työasioihin tulee. Olen määrätietoinen, systemaattinen ja jatkuvasti uutta tietoa janoamassa. Töideni ohessa opiskelen uutta lähes päivittäin. Niin valmennus, että fysioterapiatyöhön liittyvää asiaa, mutta myös yrittäjyyteen sekä liiketoimintaan.

Sitten arkisin ja vapaa-ajalla tykkään katsella Netflixiä, treenailla salilla, pelailla padelia ja viettää aikaa paremman puoliskoni Jennin sekä kissamme Eikan kanssa sekä nähdä hyviä ystäviäni. Kesällä mökkeilemme ja reissaamme Jennin kanssa maailmalla säännöllisesti useamman kerran vuodessa.

Valmentajana ja fysioterapeuttina kaiken keskiössä minulle ovat asiakas ja palvelun korkealaatuinen toteutus. Pidän peruslähtökohtana sitä, että asiakkaani tulee saada keskimääräistä parempia tuloksia, vaikuttavuutta ja olla tarjoamaani palveluuni tätä kautta tyytyväinen.

Minua ei oikeastaan kiinnosta uusimmat trendit. Niitä tulee ja menee.

Minua kiinnostaa ja motivoi eniten: Asiakkaideni mitattavat tulokset.

Vaikka en julkisuuteen tietoisesti ole ikinä hakeutunut, olen pyynnöstä esiintynyt useissa eri medioissa (mm. Helsingin Sanomat, Yle aamu TV, MTV3, Yle Puhe, Iltasanomat, Iltalehti, Fit Body, Me Naiset), alan julkaisuissa.

Minut tunnetaan korkeakoulutettujen Personal Trainereiden puolestapuhujana ja mm. Helsingin Sanomat haastatteli minua aikoinaan aiheesta:

Ohjaustyössä olen ennen kaikkea systemaattinen ja rauhallinen. Käytän aina tutkimusnäyttöön ja käytännön kokemuksen kautta rakentuneita sovellutuksia, joilla pyrin edistämään asiakkaan terveyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Haluan tuoda fysioterapeutin erikoisosaamisen kokonaisuuden ja lähestymistavan sekä toiminnan perustaksi. Taustalla on ajatus siitä, että terveys ja hyvinvointi ovat asioita, joiden kustannuksella ei leikitä.

Erikoisosaamisalueeni painottuu rasvanpolttoon, kiinteytymiseen ja suorituskyvyn parantamiseen. Keskiössä on aina prosessityyppinen ajattelu, joka tähtää pysyvään muutokseen, uusien tapojen opetteluun ja käyttäytymisen muutokseen. 

Näiden tavoitteiden parissa olen tehnyt pitkään erittäin intensiivisesti töitä erittäin pitkään.

 

Sitten vielä tärkeä asia...

 

Nykyään hyvinvointiskenessä päätään nostavaan ja varsin harmilliseen vastakkain asetteluun liittyen haluan korostaa, että oma lähestymistapani EI edusta kumpaakaan seuraavista ääripäistä. 

 

 1. Mustavalkoinen dieetti kaikki vaa’an kautta, lyhyt projekti, ilman kompromisseja. Kaikki tai ei mitään, hampaat purren katkeraan loppuun asti, vaakalukema määrittelee onnistumisen ja epäonnistumisen, neuroottisesti ja ahdistuneena oireillen, älä kuuntele omaa kehoa koska ohjeissa lukee, että pitää tehdä niin ja näin, ensi maanantaina ryhdistäydyn, nyt tammikuussa lähtee uusi elämä jne. jne.…

TAI

 1. Ole vain itseesi tyytyväinen, älä muuta tai rajoita mitään, älä vaadi itseltäsi mitään. Älä mittaa tai punnitse koskaan koska dieettikulttuuri, tee vain sitä mikä tuntuu mukavalta, lihavuus on ok vaikka se vaarantaisikin terveyden, vältä epämukavuusaluetta, koska menet rikki, älä laihduta koska se on väärin ja lihottaa, älä tavoittele muutoksia ulkonäössä, koska pinnallisuus jne jne...

 

Minusta tämän tyyppinen voimakas vastakkainasettelu ja oman aatteen pakonomainen tuputtaminen on ammattitaidon puutetta. Se kielii usein myös kokemattomuudesta ja kenties myös omien ongelmien projisoinnista. 

Olen sitä mieltä, että näiden ääripäiden välistä löytyy parhaimmat ratkaisut KAIKILLE, koska käytössä on monia toimivia työkaluja ja menetelmiä vaihteleviin elämäntilanteisiin, erilaisille ihmisille ja monenlaisiin tavoitteisiin. 

Eikä nämä erilaiset lähestymistavat ja työkalut poissulje toisiaan. Päinvastoin ne tukevat toinen toistaan.

Eli joko tai sijaan sekä, että. 

Omassa valmennusfilosofiassani asiakas ja hänen määrittämänsä tavoite ovat aina keskiössä. Oma tehtäväni on kertoa mitä tämä tavoite vaatii, onko tähän edellytyksiä ja antaa näiden pohjalta ratkaisumallit, työkalut ja menetelmät, jotta tämä määritetty tavoite saavutetaan.

Ja minut tunnetaan juurikin personal trainerina, joka saa asiakkailleen tuloksia. 

Tämä on minulle tärkeintä valmentajana.

Voit lukea ja katsella asiakkaideni kokemuksia täältä.

 

Jos surffailet täällä ensimmäisiä kertoja, niin…

 

Suosittelen sinua liittymään ILMAISEEN Markon VIP sisäpiiriin. Tulet saamaan lahjaksi heti kättelyssä 380€ arvoisen sisältökokonaisuuden. Ja paljon muuta maksutonta sisältöä, jota en jaa somessa muuten. Lisäksi kuulet asioista ensimmäisenä ja saat parhaat edut tarjoamistani palveluista.

Mukana on jo tuhansia miehiä ja naisia, jotka ovat kiinnostuneet voimaan paremmin, näyttämään sporttisemmalta ja kehittämään suorituskykyään.

Kovasti olen saanut positiivista palautetta sisäpiiriläisiltä (viimeksi kun tarkistin heitä oli 3849 kpl). 

Kenties, koska ne ovat ILMAISIA.

Mikäli sinäkin pidät sisällöstä ja lähestymistavastani, niin todennäköisesti pidät myös maksullisista tuotteistani. Koska niiden avulla mennään huomattavasti syvemmälle asioissa.

Ja jos olet valmis investoimaan 3000 - 6000€ vuodessa itseesi, niin saatan tulla ihan henkilökohtaisesti viemään sinut tavoitteeseesi. Valmennuspaikkoja voit tiedustella täältä.

Kiitos paljon mielenkiinnosta. 

Marko Kuoppasalmi

Fysioterapeutti & Personal Trainer

marko.kuoppasalmi(at)kuntokompassi.fi

045 270 88 99 (vain sms)