30 DAY TRANSFORMATION CHALLENGE

Nopea rasvanpoltto = Kilot korkojen kera takaisin? Vai menikö se näin...

nopea rasvanpoltto

Nopea rasvanpoltto ja pysyvät tulokset? Onko nämä mahdollisia saavuttaa molemmat vai ei? Tarkastellaan asiaa hieman eri näkökulmista, koska asetelma ei ole ihan joko. 

"Nopeat rasvanpolttotulokset johtavat AINA siihen, että pudotetut kilot tulevat korkojen kanssa takaisin"

Tämähän on melko tyypillinen väittämä nykyään. Etenkin tietyissä hyvinvointialan "valistajapiireissä" asiaa demonisoidaan suu vaahdossa. Toitotetaan ainoana ja oikeana totuutena, että nopea rasvanpoltto tarkoittaa AINA automaattisesti sitä, että pysyvä painonhallinta on sula mahdottomuus. Se on pahasta ja sitä ei saisi tavoitella - se on jopa hävettävää. Se synnyttää laukaisee automaattisesti häiriintyneen ruokasuhteen ja johtaa pommin varmasti syömishäiriöön.

Huoh...

...nämä asiat eivät nyt ole ihan niin yksinkertaisia ja mustavalkoisia.

Asetelma EI ole todellisuudessa joko tai (kuten harva asia tässä elämässä muutenkaan on...) Se on selvä, että nopea rasvanpolton tavoittelu VOI johtaa kilojen kertymiseen JOS asiat tehdään väärin ja liian lyhytnäköisesti. Toisaalta ihminen voi yhtä hvin myös luovuttaa ja lihoa entisestään jos hän toteaa, ettei alkuvaiheessa edistymistä tapahdukaan riittävän motivoivalla tavalla.

 

Missä mennään mönkään nopeita rasvanpolttotuloksia tavoiteltaessa?

 

Silloin kun asiaa ajatellaan vain lyhyenä ja hetkellisenä kuurina vs. pitkäjänteisen prosessin lähtölaukauksena voin luvata, että ongelmia on tiedossa. Tai edetään täysin laput silmillä sen sijaan, että pyrittäisiin samalla reflektoimaan ja rakentamaan matkasta inspiroivaa oppimisprosessia. Sellaista, jossa yksilö parhaimmillaan itse oivaltaa omien päivittäisten tapojen ja käyttäytymismallien muutoksen tärkeyden pysyvän muutoksen saavuttamisen taustalla.

 

Onnistuneen painonhallinnan perusta on kiinni siitä onnistutaanko luomaan sitä tukevia elintapoja - Pysyvästi.

 

Tyypillistä epäonnistumiseen johtavassa lähestymistavassa on myös turha pakottaminen, stressi ja suorittaminen sen sijaan, että tekeminen yksinkertaisesti skaalattaisiin omaan arkeen sopivaksi. Huom: Tämä ei tarkoita, etteikö itseltään voisi tai pitäisi vaatia mitään, MUTTA "Oman arjen optimi" on se avainasia tässä. Myös omien edellytysten (uni, stressorit, voimavarat ja jaksaminen) tiedostaminen on tärkeää. Mikäli yrität asettaa riman aivan liian korkealle sellaisessa elämäntilanteessa, jossa kaikki tekeminen on muutenkin yhtä selviytymistaistelua, niin eihän siitä mitään hyvää seuraa (enintään vi...tus...)

 

Asiakas maksaa tuloksista

 

Jos asiakkaallani on päätavoitteena rasvanpoltto ja hän maksaa minulle sen saavuttamisesta 2000 - 5000€, niin oman kokemukseni mukaan riittävän motivoiva (= suomeksi rahoille vastinetta) tuloskehitys prosessin alkuvaiheessa on äärimmäisen tärkeä elementti.

Alla yksi esimerkki eräästä asiakkaastani ja noin vuoden kestäneet yhteistyömme aikana tapahtuneita muutoksia.

12 kuukauden aikana kehonkoostumus muuttui seuraavasti: 

  • Painoa -17 kg
  • Rasvaprosentti 38% → 25% (-13%)
  • Senttejä suli kropasta yhteensä 48 cm 
  • Sisäelinrasva 16 → 7 tasoon (viitearvojen sisään)

Ja kuten alla olevasta painokeskiarvo ja senttiseurannasta huomaat, niin rasvanpoltto lähti käyntiin heti eikä vain odoteltu josko sitä alkaisi ehkä tapahtumaan jossain kohtaa mukavia juttelemalla.

 

 

Ainoa onnistumisen mittari vaalukeman ei tule tietenkään olla, vaan sen rinnalle on hyvä ottaa heti reflektoiden myös muita mukana tulevia hyötyjä. Ja niitähän riittää. Edellä mainitun asiakkaani caseen voit tutustua alla olevan IG postauksen kautta. Siinä nousee esille monet muut positiviiset hyödyt eri osa-alueilla (kuten suorituskyvyn paraneminen, plantaarifaskiitin kuntoutuminen jne). 

 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön FT/PT Marko Kuoppasalmi (@fysioptmarko) jakama julkaisu

 

Napakan tuloskehitystartin kautta saadaan ne kuuluisat pyörät pyörimään ja yksilön motivaatiopurjeisiin tuulta - aito usko omaan tekemiseen. Sen sijaan, että opeteltaisiin vain veden juontia kuukausitolkulla, mukavia turisten, mitään vaatimatta ja sitten odotellaan (sormet ristissä), että sitä tuloskehitystä ehkä tulee, jokus... tai ehkä todennäköisemmin: Ei tule.

Oma näkemykseni asiaan pohjaa +20 vuoden työkokemukseen elämäntapamuutosta tavoittelevien rasvanpoltto ja kiinteytysasiakkaiden parissa, joilla monilla on jokin ikävä vamma ja kiputila, joka rajoittaa harjoittelua. Tässä vuosien varrella minulle on ehtinyt kertyä onnistumistarinoita paljon. Erittäin paljon. Useita sellaisia, joissa erinomaisten rasvanpolttotulosten pysyvyyttä ei ole arvioitu ainoastaan  4, 8 tai 12 viikon ajalta, vaan ennemminkin 2,3,4 ja +5 vuoden vuoden aikaraamissa. Onnistunut painonhallintavaihe on mahdollista saavuttaa nopean alkuvaiheen tuloskehityksen kautta, siitä huolimatta tai ilman sitä. Miten asian haluaakaan ilmaista.

Itsestään se ei tule tapahtumaan ja 4 viikossa ET tule vielä pysyviä tapoja ja käyttäytymismalleja rakentamaan. Se matka pysyvyyteen ei ikinä (tai melko harvoin) ole lineaarinen tai helppo ja se sisältää paljon muutakin kuin rasvaprosentin muutoksen, 
mutta oikeanlaisilla työkaluilla voit ottaa ihan hemmetinmoisen startin kohti kiinteämpää kroppaa, parempaa suorituskykyä ja energisempää arkea. Laittaa sen kuuluisan lumipalloeffektin pyörimään.

Mikäli sinua kiinnostaa tällainen tehokas kick start: 
Erittäin motivoivaa ja nopeaa tuloskehitystä rasvanpoltossa, turvallisuudesta tinkimättä, niin katso Pyöreät Pakarat 3.0 (naisille) ja Äijät kuntoon (miehille) verkkovalmennukseni. Näiden avulla tuhannet naiset ja miehet ovat laittaneet rasvanpolton vauhdikkaasti käyntiin.

Nämä valmennukset toimivat ja siksi niissä on 100% rahat takaisin -rasvanpoltto-tulostakuu.

HUOM: Suosittelen näitä valmennuksia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta:

  1. Sinulla on diagnosoitu syömishäiriö tai selkeitä ongelmia kehonkuvasi kanssa ⛔️
  2. Et ole valmis hieman heittäytymään ja oppimaan asioita itse toteutuksen rinnalla ⛔️
  3. Sinulla on uniongelmia, arkesi on yhtä kaaosta ja yhtä selviytymistaistelua ⛔️
  4. Etsit vain pdf lappu kouraan tyyppistä pikafiksiä ⛔️

Näissä tilanteissa en ole oikea henkilö auttamaan sinua.