LIITY VIP-SISÄPIIRIIN (0€)

Matti Harju - Tavoitteellista kehonmuokkausta - pilke silmäkulmassa;)

Matin kanssa projekti lähti käyntiin kesällä 2014. Taustalla oli jo useampi vuosi kuntosaliharjoittelua ja historiassa on myös muutakin liikuntaa ja urheilua. Heitin Matille muutaman kyssärin miten hän päätyi valmennukseeni, mistä lähdettiin liikkeelle ja missä mennään nyt. Myös tulevaisuuden visio on hahmottumassa :) Lukaisepa mitä hän on mieltä asioista!

Kerro hieman omasta harjoittelutaustastasi?

Nuorempana on tullut liikuttua melko monipuolisesti erilaisten liikuntaharrastusten muodossa - luistelua ja futista kaveriporukalla. Parikymppisenä pääsin kokeilemaan lätkäveskarin hommaa ja sitä tulikin tahkottua 14-vuotta III-divarissa vaihtelevalla "menestyksellä".

Salilla tuli käytyä silloin lähinnä satunnaisesti, mutta ei sitä oikein treenaamiseksi voi kuvailla. Säännöllistä salitreeniä on takana nyt 5 vuotta, joista neljä jääkiekon ohella. Viimeinen vuosi on mennyt kokeillen eri juttuja (dieettiä, plussaa jne. harjoittelun ohessa). Tavoitteellisemmin olen mennyt nyt viimeiset puoli vuotta.

Mitä kautta innostuit kuntosalitreenaamisesta?

Oikeastaan selkävaivojen takia, lätkäveskarin homma kuormittaa alaselkää aika tavalla. Itselläni kun on suhteellisen pitkä selkä jalkojen pituuteen verrattuna oli paikat aika kovilla jatkuvasti. Salitreenistä sain tähän apua.

Miten ja miksi päädyit palkkaamaan personal trainerin vaikka salitreeni käytännössä sujuu erittäin mallikkaasti?

Ehkä suurin syy on ulkopuolinen näkökulma. Jotenkin tuntui tuossa viimeisen vuoden aikana, että kehitys polki paikoillaan ja halusin uusia virikkeitä omaan treeniin. Isossa roolissa oli myös se, että on joku ulkopuolinen, joka antaa selvät sävelet treenaamiseen eikä tarvitse itse miettiä jatkuvasti mitä sitä pitäisi oikein tehdä.

Minkälainen vaihe on juuri nyt treenissä ja ravintopuolella menossa? 

Tällä hetkellä mennään rasvaa sulatellen ja treenipuolella 2 jaetulla ohjelmalla kolme kertaa viikossa. Lisäksi parit palauttavat kävelylenkit. Mitään yliammuttua rasvanpolttoon tähtäävä aerobiaa en ole tehnyt koko dieetin aikana.

Sinulla on myös aikaisempaa kokemusta rasvan sulattelusta – kerro hieman tästä ja miten se mahdollisesti erosi nykyisestä mallistasi?

Syksyllä 2013 vedin 8 viikon dieetin. Treeni oli silloinkin 2-jakoinen neljä kertaa viikossa ja lisäksi oli 1-2 HIIT-tyyppistä treeniä viikossa. Salitreeni tuntui varsinkin dieetin lopussa aika raskaalta kun kaikki hiilihydraatit oli ajoitettu ainoastaan treenin jälkeen. Muutenkin pääkoppa oli aika kovilla välillä mutta niihän se tuollaisellä dietillä on. Tulosta kyllä tuli (8 viikkoa ja -8kg) se kuinka paljon lihasta paloi silloin on täysi mysteeri mutta voimatasot eivät ainakaan radikaalisti romahtaneet.

Nykyinen malli sisältää taas tasaisemmin hiilaria koko päivän on kyllä miekkäämpää treenata kun energiavarastot on treenatessa täydemmät, mutta rasvansulattelu ei ole aivan niin nopeata. Lihasta ei ole lähtenyt vielä tämän projektin aikana - itseasiassa kesästä asti laskien sinne on jotain tarttunutkin. Nyt taitaa olla dieettiä takana 10 viikkoa ja painoa on lähtenyt noin 6kg. Kalorit on tällä hetkellä 2400-2500 kieppeillä lepopäivinä ja 2600-2700 treenipäivinä.

Miten harjoittelusi on muuttunut viimeisten kuukausien aikana?

Me lähdettiin liikenteeseen melko totaalisellä treenimallin muutoksella. Ennen valmennuksen aloittamista tein 4 jakoista ohjelmaa ja se pyöräytettiin 1 jakoiseen ohjelmaan jota työstin kolme kertaa viikossa, kalorien ollessa 3000-3300. Treenaaminen oli todella mielekästä vaikkakin koko kropan treenit ovat raskaita kun viikossa ei ole varsinaisia helppoja salitreenipäiviä. Joka treenissä tuli tehtyä raskaita perusliikkeitä ja hiki virtasi :)

Dieetillä on nyt vedetty 2 jakoisella ohjelmalla selkä, rinta ja olkapäät ja toinen jalat ja kädet, corea ja pohkeita oon tehnyt tukiliikkeinä. Kalorit on pudoteltu pikku hiljaa tuonne 2400-2700 eli vielä on hyvin varaa kiristää.

Kuinka paljon aamuaerobisia olet tehnyt tämän projektin aikana?

En kertaakaan ja itse en näe aamuaerobisessa mitään järkeä niin kauan kun rasvaa palaa ihan salitreeninkin kautta. Se on sitten eri juttu jos halutaan parantaa juoksukuntoa tms. mutta aamuaerobinen tyhjään mahaan ei oo mun juttu :) Se on varmaan viimeinen treenimuoto mitä suostun tekemään. Miksi rääkätä itseään jos samaan tulokseen pääsee järkevämminkin.

Kerro vähän minkälaisia visiota ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudessa?

No yksinkertaisesti lihasmassaa olisi tarkoitus saada lisää niin paljon kun vaan on mahdollista. Tämä ei tarkoita mitään vuoden kuuria vaan koko ajan tavoitteellisesti ja systemaattisesti eteenpäin pitkäjänteisyys lähtökohtana. Kisailukin on käynyt mielessä mutta sitä ennen tarvitaan lisää filettä. Lavalle nousu on realisimia aikaisintaan parin kolmen vuoden kuluttua. No aika näyttää miten kuviot menee :)

Tsemppiä treeneihin kaikille,

Matti Harju

UUSI Pyöreät Pakarat 3.0 -verkkovalmennus

 

"12 viikon lähtölaukaus NAISILLE, joilla on tavoitteena sporttinen ja kiinteä kroppa. Pysyvästi."

LUE LISÄÄ

Vapaudu liian tiukasta kontrollista ja tee tuloksia, jotka säilyvät.

TÄYSIN UUSI ja entistäkin laadukkaampi versio supersuositusta Pyöreät Pakarat -verkkovalmennuksesta, jonka kävi vuosina 2020-2021 hämmentävin tuloksin +10 000 naista.