LIITY VIP-SISÄPIIRIIN (0€)

Bodypumppailun jälkilöylyt :)

Kuntosaliharjoittelu lihottaa...

Aerobinen harjoittelu on parasta liikuntaa ylipainoiselle laihduttajalle ja etenkin juoksemalla toteutettuna...

Pump tunti kehittää nopeusvoimaa...

Saliharjoittelu ei kehitä hapenottokykyä ollenkaan, päinvastoin -se jopa heikentää sitä ja nostaa verenpainetta...

Kuntosaliharjoittelu jäykistää paikkoja entisestään ja hidastaa juoksemista...

Siinä muutaman keskusteluun osallistuneen toteamus pump artikkeliin liittyen. No - mikään edellä mainituista ei pidä paikkaansa piste


Edellinen blogikirjoitus bodypumppailusta osui ja upposi melko kovaa sekä korkealta.  Blogin lukaisi vajaan viikon aikana noin 100000 henkilöä. Jos et ole vielä blogia lukaissut niin käypä kurkkaamassa TÄSTÄ. Varoitus! - teksti on hieman provosoiva ja mustavalkoinen, mutta ehdottomasti pesunkestävä liikuntatieteen ja valmennusopin perusprinsiipeihin nojaten. Älä siis loukkaannu tai menetä uskoasi jos olet rakentanut koko elämäsi pumpin varaan! Jos kuitenkin olet täysin eri mieltä aiheesta kertaapa ja opiskele hieman lisää.

Kommenttia ja keskustelua aiheesta tuli varsin mukavasti niin puolesta kuin vastaan kuten olettaa saattoi. Isoimmat ja huolestuneimmat vouhotukset tulivat luonnollisesti pumpohjaajilta ja intohimoisimmilta "pumppailijoilta" sekä muutamalta entiseltä (mahdollisesti oman harjoittelun/ravinnon yhdistämisessä epäonnistuneelta?) voimailijalta jotka kokivat kuntosali- ja voimaharjoittelun lihottaneen itseään (?). Jokunen epäolennainen pilkunviilaminenkinmahtui mukaan. Väitteeseen "kuntosaliharjoittelu lihottaa" voi taas hieman mustavalkoisesti todeta, että mikään järkevästi toteutettu liikunta ei lihota vaan sen tekee ruokailupuolen ongelmat/väärä toteutus. Suosittelen myös kaikkia intohimoisia pumpin puolestapuhujia ja kyseistä blogautusta kommentoineita kertaamaan perusasiat valmennusoppiin, voimaharjoitteluun sekä kehon muokkaamiseen liittyen.

Monella taisi kuitenkin mennä ohi tekstin keskeisin sanoma eli: Optimaalisen kehon muokkaamisen suhteen pumppi tunneilla käyminen on erittäin kyseenalaista ja on monta parempaa tapaa muokata kehoa laadukkaammin. Fysioterapeutin ja personal trainerin näkökulmasta ryhmäohjauskonsepti on myös oma juttunsa.

Itselleni tulee jatkuvasti monia valmennettavia (tavoitteena kehonmuokkaaminen), jotka polkaisevat a) suorituskykynsä b) lihaskasvunsa c) rasvanpolttonsa täysin uudelle tasolle, kun laitamme ruotuun ylettömän ryhmätunneilla (mm. pump) ravaamisen ja keskitymme olennaisiin asiohin (tavoitteen mukainen voimaharjoittelu, riittävä lepo ja tavoitetta tukeva ravinto). Tähän kategoriaan menee myös oma puolisoni, joka on entinen pumpohjaaja ja kokenut historiassa tämän maailman varsin hyvin. Nyt hän keskittyy onneksi harjoittelussa olennaiseen ja tulokset puhuvat puolestaan.

Ja vielä korostan - elämä ei ole mustavalkoista ja pumppailut on parempi asia kuin maata sohvalla kaljatuopposen ja pizzan kanssa illasta toiseen. Aktiivinen elämäntapa sekä järkevän sallivan ruokailu toimii pommin varmasti - terveys ennen kaikkea.

Pumpit nyt historiaan ja katse eteenpäin - Peace.

Seuraavana ja pian tulossa erittäin hyvä kirjoitus Janne Sipposelta aiheena "Rajoittaako tämä ominaisuus kehittymistäsi kuntosalilla" kerrassaan manio ja helposti ymmärrettävässä muodossa oleva artikkeli - suosittelen lukemaan - myös pumppaajat.

- Marko

UUSI Pyöreät Pakarat 3.0 -verkkovalmennus

 

"12 viikon lähtölaukaus NAISILLE, joilla on tavoitteena sporttinen ja kiinteä kroppa. Pysyvästi."

LUE LISÄÄ

Vapaudu liian tiukasta kontrollista ja tee tuloksia, jotka säilyvät.

TÄYSIN UUSI ja entistäkin laadukkaampi versio supersuositusta Pyöreät Pakarat -verkkovalmennuksesta, jonka kävi vuosina 2020-2021 hämmentävin tuloksin +10 000 naista.